Instock is opgericht door vier jonge medewerkers van Ahold. Zij leerden elkaar kennen als collega’s bij Albert Heijn. Daar presenteerden ze hun ondernemersplan aan de directie met stichting Instock als resultaat! Zij hadden een gezamenlijke missie: het probleem van voedselverspilling aanpakken. Naast het restaurant, is er inmiddels ook een filiaal voor afhaalmaaltijden en een food truck dat op locatie producten verkoopt.
Bij Instock creëeren chefkoks een gerecht met de oogst van de dag: producten die ons bord normaal gesproken niet halen. Deze producten worden elke ochtend opgehaald met een elektrische ‘food rescue car’. Daarom is het altijd een verrassing wat ‘de oogst van de dag’ is. Maar het zijn altijd goede en inventieve gerechten, waarbij producten maximaal worden benut. Eten om zoveel mogelijk van te genieten met zo min mogelijk verspilling.
Wij hebben de naam Instock ontwikkeld. De naam verwoordt de filosofie die voor alle activiteiten geldt: het omgaan met voedsel en het bereiden van maaltijden door creatief te zijn met dat wat men op voorraad heeft.