Grappige bedrijfsnamen van foodtrucks

Festivals met namen als Rollende Keukens, Eten op Rolletjes, Rrrollend of andere Hippe Happen Festivals poppen overal op. Net als blogs en portals over het foodtruckfenomeen waaronder Reizende Sterren, ToetToetFood en FoodTruck Guide van CityGuys. Zelf zijn we geen festivalganger en eten we liever op de afdeling. Maar de kans is groot dat wij binnenkort ook aan de truckfood gaan.

In Amsterdam is namelijk een proef gestart met foodtrucks, door de stad voedselwagens genoemd. Er zijn 24 plekken in Amsterdam (buiten het centrum) aangewezen waar 50 ondernemers gedurende 2 jaar elke dag hun culinaire kunsten mogen verkopen. De 50 foodtrucks zijn geselecteerd uit 150 aanmeldingen op basis van voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend), innovatief gehalte en duurzaamheid. Ze moeten elke dag rouleren en mogen niet alleen maar patat en hotdogs verkopen.

Of de 50 foodtrucks een culinaire verrijking zijn, weten wij niet. Maar de straat vrolijkt er wel van op. Want een beetje foodtruck heeft een grappige naam. Woordspelingen (houden wij erg van) staan daarbij hoog op het menu. Daarom maakten ook een selectie, maar dan op basis van de leukste en anderszins bijzondere namen van foodtrucks in binnen- en buitenland.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De Naamafdeling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief