zogenaamd

Hoe zijn al die bekende merknamen ontstaan? Wij zochten het uit. Deze pagina is in ontwikkeling. Je kunt Zogenaamd ook volgen via onze social accounts op X, Instagram of Facebook

Perry

Perry

De geschiedenis van Perry Sport gaat terug tot 1866. In dat jaar opende in Amsterdam het eerste Nederlandse filiaal van ‘The English American Warehouse Perry & Co’. Aan het einde van de 19e eeuw verzelfstandigde de Nederlandse tak. In 1959 kocht De Bijenkorf de keten. In 1960 voegde De Bijenkorf Perry & Co samen met de sportwinkel van Leo van der Kar, en ging toen verder als Perry van der Kar. Na enkele fusies van sportwarenhuizen en de overname van de winkels van Sporthuis Centrum ontstond in 1978 uiteindelijk het huidige Perry Sport.

Domino’s 

In 1960 kopen de broers Tom en James Monaghan “DomiNick’s”, een pizzawinkel in Ypsilanti, Michigan. In 1965 wordt de naam gewijzigd in Domino’s Pizza. Eduard Swagemakers introduceert in 1989 Domino’s Pizza in Nederland na een stage bij Domino’s Pizza in de Verenigde Staten. Hij opent de eerste vestiging in Breda. In januari 2022 had Domino’s meer dan 17.000 vestigingen in meer dan 90 landen en gebieden. Het aantal ogen in het logo van Domino’s stond aanvankelijk voor de drie eerste vestigingen in 1965.

Qantas

Qantas is de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. De maatschappij is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. Qantas is de op twee na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld, na het Nederlandse KLM en Avianca uit Colombia. De onderneming werd op 16 november 1920 gesticht onder de naam “Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited”, afgekort tot het acroniem Qantas.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De Naamafdeling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief