Fizyr ontwikkelt ‘zelflerende’ software die in staat is om variabele objecten (in vorm, kleur, grootte) te herkennen. Hiermee kan een robot aangestuurd worden iets te pakken. De oplossingen maken ‘oog-hand-coördinatie’ mogelijk en stelt integratoren en hun klanten in staat hun machines objecten te handelen hetgeen nog niet mogelijk was.
De TU Delft -spinoff werd bekend als ontwikkelaar van industriële robotica-integraties, maar is zich steeds meer gaan specialiseren in deep learning-software.Het bedrijf heeft bekendheid verworven als ontwikkelaar van industriële robotica-integraties maar wordt vooral geroemd om de geavanceerde deep learning-software. Op de Amazon Picking Challenge won het team van Fizyr beide challenges (picking en stowing) waarmee het zich op de kaart zette als succesvolle pionier in computervision voor industriële automatisering.
Fizyr is de nieuwe naam voor Delft Robotics. Wij ontwikkelden de nieuwe naam waarmee het bedrijf de keuze onderstreept om zich volledig toe te leggen op geavanceerde deep learning software. Gaandeweg is het team zich steeds meer gaan specialiseren op het robots leren om te gaan met variërende producten. De oude bedrijfsnaam sloot daardoor niet meer goed aan op de activiteiten en zorgde nog wel eens voor verwarring. De nieuwe naam moet duidelijk maken dat het zich 100% richt op machine vision, zoals 3D-vision, kunstmatige intelligentie en robot guidance.