Helder op School

Contact info

info@denaamafdeling.nl
020-3080042

 

Helder op School is een preventieprogramma binnen het programma Gezonde School en is gericht op roken, gebruik van alcohol en drugs, en gamen. Het biedt een niveau- en leeftijdsspecifiek, wetenschappelijk onderbouwd aanbod voor leerlingen en hun omgeving.

Helder op School biedt een integrale aanpak om leerlingen of studenten bewust te maken van de gevolgen en hen te stimuleren niet te roken of drinken, geen drugs te gebruiken en niet te veel te gamen. De aanpak is onderdeel van de Gezonde School, het landelijk initiatief voor verbetering van gezondheid op scholen. Gezonde School heeft de aanpak van het thema roken, alcohol en drugs ondergebracht bij het Trimbos-instituut vanwege de jarenlange expertise op dit gebied.

Sinds 1989

Dit programma heette sinds 1989 ‘De Gezonde School Genotmiddelen’ (DGSG). Deze naam was niet meer van deze tijd. Naast roken, alcohol en drugs gaat het tegenwoordig ook over meerdere leefstijlthema’s als voeding, bewegen, seksuele vorming en is  het thema ‘gamen’ toegevoegd.

In opdracht van het Trimbos-instituut bedachten wij de nieuwe naam Helder op School. De huisstijl en website is ontwikkeld door Today.

www.helderopschool.nl

Scroll naar boven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De Naamafdeling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief