In de Flevopolder staat de biologische boerderij van Sjaak Twisk. Hij verbouwt op verschillende plekken gewassen zoals rode bieten, aardappelen, erwten, spinazie, pompoenen, rode en witte kool, sjalotten, uien. En samen met Bas Groeneveld inmiddels ook knoflook onder de merknaam TruGarlic. Door de jonge, schone grond in deze provincie zijn de omstandigheden bij uitstek geschikt voor het verbouwen van biologische producten.
De knoflook wordt op natuurlijke wijze geteeld zonder gebruik te maken van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Bij de biologische landbouw is teeltafwisseling erg belangrijk. Door niet elk jaar hetzelfde gewas op dezelfde grond te verbouwen wordt zoveel mogelijk voorkomen dat ziekten en plagen een kans krijgen om toe te slaan. Daarnaast wordt voorkomen dat de bodem eenzijdig wordt uitgeput door gewassen die steeds dezelfde voedingstoffen opnemen.
Verse knoflook is in zijn geheel te consumeren. De teentjes van verse knoflook –die groter zijn dan die van gedroogde knoflook- zijn fris en zacht van smaak. Ook het steeltje, met zijn gemiddelde lengte van 10 centimeter leent zich uitstekend in gerechten waarin knoflook rauw wordt verwerkt, zoals salades.
Verse knoflook is een echte smaakmaker. De smaak van verse knoflook is nóg ietsje milder en sappiger dan die van gedroogde en dit proef je vooral als je de knoflook rauw verwerkt. Ook geeft verse knoflook weinig of geen reuk van de adem en is het lichter verteerbaar. Verse knoflook is een toevoeging die al het eten lekkerder maakt. Wat je ook kookt of bakt, gebruik altijd een teentje knoflook.
De naam TruGarlic staat voor echt en puur; knoflook zoals knoflook moet smaken.